Grafsteen

Het aanbod aan grafstenen is groot en divers. U kunt kiezen uit verschillende stijlen en materialen, die allemaal een eigen uitstraling kennen.  Kiest u b.v. voor een natuurlijke uitstraling, dan is natuursteen of hout een uitstekende keuze. Wilt u liever een strakke uitstraling, dan zijn glas en rvs goede opties.
Door materialen op verschillende manieren te bewerken en te combineren met andere materialen en kleuren, kan een unieke grafsteen worden gecreëerd. Om een beter beeld te krijgen worden onderaan dit artikel enkele materialen uitgelicht.

Tijdelijke grafmarkering

Tussen het geven van een opdracht voor het maken van een grafsteen en de plaatsing ervan zitten meestal enkele maanden. In de tussentijd is het mogelijk om een tijdelijke grafmarkering op het graf te plaatsen. Als wij de uitvaart verzorgen zullen we dit ook met u bespreken en kunnen wij deze indien gewenst ook voor u verzorgen.

Kosten

De kosten van de grafsteen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal.
Ook kunnen de kosten verschillen per steenhouwer.

Materialen voor grafstenen

Hieronder worden een aantal materialen nader toegelicht, met de kenmerken.

Natuursteen

Eén van de meest gebruikte materialen voor grafstenen is natuursteen. Het materiaal heeft dan ook veel voordelen. Zo is het duurzaam, onderhoudsvriendelijk en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook kan het op verschillende manier bewerkt worden. De diverse soorten natuursteen kunnen volledig naar eigen wens op maat gemaakt worden. Van rond tot vierkant en van ovaal tot hartvorm. Ook kan er een persoonlijke boodschap in de steen aangebracht worden.

Ruwe steen

Voor een natuurlijke uitstraling kunt u kiezen voor een ruwe grafsteen. Deze zijn onbewerkt te plaatsen, maar kunnen ook bewerkt worden door middel van polijst- en hakwerk. Door de steen op verschillende manieren te bewerken, ontstaan er kleurverschillen in het materiaal. Het is ook mogelijk om decoraties aan te brengen.

Rvs

Het rvs dat tegenwoordig gebruikt wordt is van zeer hoge kwaliteit en is onderhoudsvriendelijk. Het materiaal kan in verschillende kleuren gepoedercoat en in elke gewenste vorm gesneden en gebogen worden. Ook kan er een eigen tekst of afbeelding op het rvs aangebracht worden.

Glas

Glas is eveneens een duurzaam materiaal dat bijzonder geschikt is voor een grafsteen. Het is verkrijgbaar in transparant, maar ook in verschillende kleuren. Ook kan het gematteerd, gebogen en op verschillende manieren afgewerkt worden. Zo heeft u altijd een steen die aan uw wensen voldoet. Glas is tevens uitstekend geschikt om te combineren met andere materialen als natuursteen en rvs.

Hout

Kenmerkend voor houten grafstenen is de natuurlijke uitstraling, sterkte en duurzaamheid. Het materiaal is bestendig tegen zon, regen en vorst. Dit materiaal laat zich tevens uitstekend bewerken en kan op verschillende manieren gedecoreerd worden.

 

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.