Rouwverwerking

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende, verdrietige gebeurtenis.
Ieder mens is uniek en ieder mens zal daarom anders omgaan met rouw. Er wordt vaak gezegd dat rouw de prijs is die voor hechting wordt betaald. De relatie met de overledene bepaalt de zwaarte en diepte van het rouwproces. Hoe dichter iemand bij je staat, hoe moeilijker dit proces. Een rouwproces is een innerlijk proces van loslaten en dit proces verloopt bij iedereen anders.

Rouw kan zich uiten in lichamelijke klachten, in heftige emoties of in sociale problemen. In die rouwperiode kan de huisarts een heel belangrijke rol spelen. Hij of zij kan snel inschatten of de problemen door de rouwverwerking komen of niet. Vooral bij een onverwacht overlijden voelt men zich vaak overvallen door het plotselinge verlies en heeft men geen afscheid kunnen nemen.

Voor meer informatie over het verwerken van een verlies kunt u ook terecht op de website van Landelijk Steunpunt Rouw.  Dit steunpunt richt zich op het ondersteunen van nabestaanden en hun omgeving, het geven van informatie, voorlichting en advies, het verhogen van de kwaliteit van rouwzorg door deskundigheidsbevordering en het stimuleren van kennisontwikkeling over rouwzorg.

Op uw verzoek kunnen wij u ook in contact brengen met mensen die zich professioneel bezig houden met rouwverwerking en u hierbij kunnen helpen.

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.