Herdenken

Herdenken kan helpen bij het rouwverwerkingsproces en kan het verdriet wat verzachten. Hieronder vindt u verschillende mogelijkheden om uw dierbare te herdenken en te herinneren.

Sieraad met vingerafdruk en/of as

Een sieraad aanschaffen, met daarin de vingerafdruk en/of de as van uw dierbare verwerkt. Op deze wijze draagt u uw dierbare altijd heel dicht bij u. Op dit gebied is heel veel mogelijk en we verwijzen u hiervoor graag naar ons uitgebreide aanbod gedenksieraden.

Een boom planten

Een boom planten ter nagedachtenis, met daarbij de mogelijkheid om bij het planten de as van de overledene uit te strooien tussen de wortels van de boom. De boom wordt zo als het ware gevoed door de as, waardoor de overledene voortleeft in de boom. Kijk voor meer informatie en mogelijkheden op www.herdenkingspark.nl

Herinneringsdoos

Een herinneringsdoos maken waarin u persoonlijke spullen kunt bewaren. Instructies hiervoor en benodigde materialen zijn op diverse internetsites te vinden.

Herinneringsboek

Een herinneringsboek maken voor uzelf of samen met de kinderen.

Een vilten herinneringssteen maken

Hierbij verwerkt u een kledingstuk van de overledene, waaraan u dierbare herinneringen bewaart, in een prachtige vilten steen. De steen krijgt een zachte, decoratieve uitstraling, met een heel bijzondere binnenkant. Doordat het hele proces zoveel mogelijk in stilte plaats vindt, krijgt de dierbare herinnering alle ruimte in uzelf en zal de steen nog meer waarde voor u krijgen. Kijk voor meer informatie op www.janusverliesbegeleiding.nl

Het maken van een herdenkingswandeling

U kunt natuurlijk zelf een wandeling maken of organiseren, maar steeds vaker wordt dit ook wat centraler georganiseerd, b.v. door iemand die is gespecialiseerd in nazorg.

U kunt het maken van een herdenkingswandeling ook combineren met het verstrooien van as. Een hele mooie nieuwe manier om dit te doen is met behulp van de Tolad, een wandelstok die is gevuld met as.

Schrijven

Uw eigen verhaal opschrijven in een mooi boekje of delen met lotgenoten via internetsites.

Altaartje maken

Foto’s en persoonlijke spulletjes van uw dierbare op een speciaal plekje in huis neerzetten, als een soort huisaltaar. Er zijn ook mooie huisaltaartjes te koop.

Foto in glaskristal

Uw dierbaarste foto laten vereeuwigen in glaskristal, als een zeer persoonlijke en stijlvolle herinnering.

As verstrooien in de atmosfeer op 25 km hoogte

De as van uw dierbare laten verstrooien op een hoogte van +/- 25 km in de atmosfeer middels een indrukwekkende asverstrooiingsballon of de as laten verstrooien per vuurpijl boven zee.

Tatoeage

Een tatoeage laten aanbrengen met naam en/of symbolische afbeelding.

Herdenken op Allerzielen

Herdenken op Allerzielen (2 november voor Rooms Katholieken), ter ere van alle overledenen.

Herdenkingsbankje plaatsen

Het plaatsen van een herdenkingsbankje ter nagedachtenis aan een overleden dierbare; bij het bankje mag de as van de overledene worden uitgestrooid.

Bijwonen herdenkingsbijeenkomst

Het bijwonen van een herdenkingsbijeenkomst op een begraafplaats of andere locatie. In diverse plaatsen in de regio worden jaarlijks herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Door een brandende kaars, bijzondere muziek, prachtige woorden en een moment van stilte wordt een heel bijzondere sfeer gecreëerd waarin de overledene herdacht kan worden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor zowel gelovigen als niet gelovigen.

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.