Spreker

Wilt u graag dat er een tijdens de plechtigheid een toespraak wordt gehouden, maar bent u hiertoe zelf niet in staat, dan kunnen wij voor u een spreker, tegenwoordig ook vaak ritueelbegeleider genaamd, regelen. We werken hiervoor samen met professionals die met veel zorg, liefde en aandacht uw gevoelens zullen verwoorden.

Natuurlijk heeft u als nabestaande(n) de volledige vrijheid om zelf een toespraak te houden tijdens de plechtigheid. U kunt ook kiezen voor een combinatie. Het komt dikwijls voor dat nabestaanden ervoor kiezen om, naast hun eigen toespra(a)k(en), ook een spreker in te huren. Bijvoorbeeld voor het vertellen van het levensverhaal van de overledene, maar de spreker kan indien gewenst ook andere onderdelen van de plechtigheid invullen en eventueel gewenste rituelen begeleiden, bijvoorbeeld met kinderen. Bijkomend voordeel van deze combinatie is dat de spreker het eventueel van u over kan nemen, mocht u niet meer uit uw woorden kunnen komen.

Wij regelen het voor u

Als u een spreker wenst kunt u dit tijdens de uitvaartregeling aangeven. Wij leggen contact met een spreker die bij u past. Hij/zij neemt vervolgens contact met u op voor het het maken van een afspraak met u en uw naasten. Tijdens een gesprek van ongeveer 2 uur staat niet alleen het leven van de overledene centraal, maar is er ook aandacht voor uw gevoelens en herinneringen. Dit zijn vaak gesprekken met een lach en een traan.

Uit de tijdens dit gesprek verkregen informatie bereidt de spreker een toespraak voor die tijdens de plechtigheid zal worden uitgesproken. Deze toespraak zal altijd voorafgaande aan de plechtigheid eerst met u worden besproken. Na de plechtigheid ontvangt u de toespraak op papier om eventueel later nog eens rustig na te lezen.

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.