Laatste verzorging

Na een overlijden vindt de laatste verzorging van uw dierbare plaats. U kunt ervoor kiezen om hier wel of niet bij aanwezig te zijn, te helpen of het zelf te doen.

Op het moment dat u ons inschakelt na een overlijden, zullen wij met u overleggen of u de wens heeft dat de overledene in uw bijzijn wordt verzorgd. Bij een thuis overlijden kan de overledene thuis, in het bijzijn van de naaste familie worden verzorgd. Als dit niet mogelijk is of als u er liever niet bij aanwezig wilt zijn, is dit ook mogelijk in het uitvaartcentrum. In het laatste geval zullen wij de uitgezochte kleding meenemen naar het uitvaartcentrum.

Ons ervaren verzorgingsteam is gespecialiseerd in alle facetten van de laatste verzorging. Zij werken rustig, respectvol en nemen alle tijd. Uw dierbare is bij hen in goede handen.

Het is ook mogelijk om een gedeelte van de verzorging zelf te doen, al dan niet met ondersteuning van onze collega’s. Zij zullen u hierin begeleiden. U bepaalt zelf wat u zelf wilt doen en wat u liever uit handen geeft.

Zelf helpen

Het helpen bij de verzorging kan een positieve invloed hebben op het rouwproces. Veel mensen ervaren het als het laatste wat ze kunnen doen voor hun dierbare en een laatste dienst’ aan de overledene. Onze ervaren collega’s van het zorgteam zijn altijd aanwezig om u tijdens de verzorging geheel of gedeeltelijk bij te staan.

Zorg uit handen

Niet iedereen heeft de behoefte om bij de laatste verzorging aanwezig te zijn. In dat geval nemen wij deze zorg natuurlijk van u over.

Kleding, bril, kunstgebit en eventuele andere accessoires kunt u aan ons overhandigen. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot make-up en/of haardracht van de overledene? Dan kan een recente foto van de overledene ons helpen om tot een optimale verzorging en opbaring van uw dierbare te komen.

Er zijn verschillende opbaringsmogelijkheden.

“Mijn zusje en ik hebben het als heel fijn ervaren dat we mama samen met de medewerkers mooi mochten aankleden en verzorgen. Het geeft een gevoel dat je het zelf hebt gedaan, zoals mama het graag zou zien.”

“Wat was het een prachtig moment om jullie team te zien werken. Het respect voor pa en voor de individuele wensen van de familie waren warm en professioneel.”

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.