Opname plechtigheid

Er kunnen diverse redenen zijn om beeld- of geluidsopnamen te maken bij een uitvaart. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden op dit gebied.

    • Uitvaartfotografie
    • Geluids- en filmopname van de plechtigheid
    • Livestream

Uitvaartfotografie

Op deze dag wilt u stilstaan bij uw verlies en daarbij niet worden gestoord. Wij kunnen voor u een rouwfotograaf inhuren die u tijdens de plechtigheid nauwelijks zult opmerken. Door het gebruik van de nieuwste fotografische technieken kan hij vrijwel geruisloos te werk gaan en onder alle omstandigheden gebruik maken van aanwezig licht. Met andere woorden: hinderlijk geklik en geflits blijven u bespaard. Heeft u belangstelling voor een rouwreportage als blijvende herinnering aan het laatste afscheid van uw dierbare, neemt u dan contact met ons op.

Geluids- en filmopname van de plechtigheid

Van een uitvaartdienst kan in veel gevallen een geluidsopname worden gemaakt, zodat u later nog eens in alle rust kunt luisteren naar de woorden die zijn gesproken en de muziek die is gespeeld.

Ook is het steeds vaker mogelijk om een beeldopname te laten maken van de plechtigheid, die dan later b.v. op usb-stick wordt overhandigd of via een digitale link wordt gestuurd.

Of geluids- en beeldopnamen tot de standaard mogelijkheden behoren, is sterk afhankelijk van de locatie die wordt gekozen voor de plechtigheid. Veel crematoria bieden tegenwoordig beide mogelijkheden standaard aan, in kerken wisselt dit sterk en bij andere locaties zal dit apart bekeken moeten worden. Het is dan ook raadzaam om uw wensen hieromtrent tijdens het regelen van de uitvaart kenbaar te maken, zodat er voldoende tijd is om opnamen voor te bereiden.

Livestream

Kan niet iedereen fysiek aanwezig zijn bij de begrafenis, crematie of afscheidsdienst van uw naaste? Bijvoorbeeld door ziekte of door verblijf in het buitenland? Dan is er ook de mogelijkheid de plechtigheid te volgen via een livestream. Vrijwel alle crematoria in onze regio bieden deze mogelijkheid standaard (al dan niet met bepaalde beperkingen in het aantal mensen dat tegelijk kan meekijken). Mocht de locatie waar de plechtigheid plaatsvindt deze voorziening niet bieden, dan zijn er ook verschillende partijen die de gewenste live uitzending kunnen faciliteren. We informeren u graag.

Een herinnering voor het leven …

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.