Dragers

Tijdens de uitvaart wordt de overledene op een aantal plaatsen gedragen. Dit dragen is een plechtig en indrukwekkend onderdeel van de uitvaartplechtigheid, dat goed moet verlopen.

Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bepalen wie er gaat dragen: zijn er genoeg familieleden en/of vrienden? Of maakt u liever gebruik van professionele dragers?

Professionele dragers

Het dragen van de overledene is vaak best spannend voor de nabestaanden. Professionele dragers kunnen deze zorg uit handen nemen en er zo voor zorgen dat u als familie de uitvaart op een ontspannen manier beleeft. Er zijn twee mogelijkheden: gebruik maken van een rijdende baar of het schouderdragen. Dit schouderdragen zien we steeds vaker en wordt ervaren als een hele waardige manier van dragen.

Afhankelijk van het gewicht kan er gekozen worden voor 4 of 6 dragers. De kosten voor dragers zijn afhankelijk van hoe lang, en waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Wij werken samen met een een professioneel team van dragers bestaande uit mensen met een leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. Het zijn studenten die dit werk naast hun studie doen en die van te voren eerst een interne training doorlopen, waarbij alle facetten van het werk worden doorgesproken en getraind. Hieronder volgt een impressie van hun werkzaamheden.

 

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.