Opbaring

Waar uw dierbare de dagen tot aan de uitvaart wordt opgebaard is een hele persoonlijke keuze. Ook praktische en emotionele overwegingen kunnen hierbij een rol spelen.

Thuisopbaring

In veel gevallen is het mogelijk om uw dierbare thuis op te baren, in de vertrouwde omgeving. Hierbij kan gekozen worden tussen een opbaring op bed of een opbaring in een kist. Nabestaanden vinden het vaak prettig om, in de zo vertrouwde huiselijke sfeer, op een persoonlijke manier afscheid te kunnen nemen. Onze ervaring is dat een thuisopbaring heel goed kan helpen bij de verliesverwerking. Ook de aanwezigheid van kleine(re) kinderen in de familie kan een overweging zijn om voor een thuisopbaring te kiezen.

De overledene kan thuis op bed worden opgebaard, middels een speciale bedkoeling, of met een koeling onder de kist. Ook kunt u kiezen voor een lichte balseming van het lichaam, ook wel thanatopraxie genoemd. Hierbij hoeft het lichaam niet gekoeld te worden.

Als gekozen wordt voor een thuisopbaring met koeling is het raadzaam om de overledene, direct na het overlijden, een dagdeel naar een gekoelde ruimte over te brengen. Dit om het lichaam even goed te koelen, zodat er minder snel kans is op verkleuring en/of verandering van het lichaam. Na deze koeling kan uw dierbare dan weer naar huis worden overgebracht, om daar tot de uitvaart te blijven.

Bij een thuisopbaring komt onze uitvaartbegeleider elke dag even langs om een controle uit te voeren.

Opbaring in aula/uitvaartcentrum

Als  een thuisopbaring niet gewenst of niet mogelijk is, kan er worden uitgeweken naar een aula of uitvaartcentrum.

Zo kunt u kiezen voor een opbaring in onze eigen Aula Scholtenhagen in Haaksbergen. Hier beschikken we over 2 sfeervolle 24-uurs afscheidskamers, een condoleanceruimte, een gekoelde ruimte en een verzorgingsruimte. Ook kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten van het naast de aula gelegen zalencentrum Het Hagen, b.v. voor een afscheidsplechtigheid, een condoleance met koffie of voor een nazit met familie.

Daarnaast zijn er vele andere opbaarlocaties beschikbaar in de regio, waar we allemaal gebruik van kunnen maken. Informeer naar de mogelijkheden.

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.