Muziek en beeld

Muziek is emotie en daarom bijna onlosmakelijk verbonden met een uitvaart. Er zijn vele mogelijkheden denkbaar, variërend van live muziek tot het afspelen van een cd.
Ook wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de mogelijkheid beeldmateriaal te vertonen. Beide mogelijkheden worden hieronder verder toegelicht.

Muziek

Muziek in het crematorium

Kiest u voor een plechtigheid in een crematorium dan kunt u altijd gebruik maken van het uitgebreide muziekaanbod van het crematorium. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het betreffende crematorium. Door in het Muziekboek op een titel te klikken, kunt u een fragment beluisteren. Naast muziek uit het Muziekboek kunt u ook eigen muziek gebruiken (in mp3-formaat).

Alle muziek dient altijd minstens 24 uur voor aanvang van de plechtigheid aangeleverd te worden bij het betreffende crematorium. Bij voorkeur doet u dit zelf, maar wij kunnen u hierbij ook helpen mocht dat gewenst zijn.

Muziek bij kerkelijke uitvaarten

Indien het een kerkelijke uitvaart betreft raden wij u aan om eerst contact te leggen met de voorganger om te vragen naar de mogelijkheden en wat wel of niet is toegestaan.

Muziek bij plechtigheden op overige locaties

Zodra u kiest voor een plechtigheid op een locatie elders, kunt u gebruik maken van eigen cd’s of andere geluidsdragers die op de locatie worden ondersteund (usb-sticks e.d.). Bij plechtigheden op locatie is het advies om van te voren informatie in te winnen over de aanwezige muziekinstallatie en om voor de plechtigheid de muziek te testen. Wij helpen u hier graag bij.

Live muziek

Live muziek tijdens een uitvaartplechtigheid behoort tot de mogelijkheden en wordt steeds vaker ingezet. Live muziek geeft de plechtigheid iets speciaals. Gedacht kan worden aan live muziek in het crematorium, in de kerk, maar ook op andere locaties. Denk aan:

•Trompettist bij de begraafplaats
•Zang in het crematorium
•Pianist op locatie

Wij werken hiervoor samen met professionele muzikanten, die in nauw overleg met u de door u gewenste muziek ten gehore brengen. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Beeld

Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden de wens hebben om tijdens de plechtigheid mooie beelden te tonen uit het leven van de overledene. Dit kan variëren van een film tot foto’s in b.v. een powerpointpresentatie. Vaak wordt dit gecombineerd met bijpassende muziek. In de aula’s van Crematoria Twente en crematorium Hart van Berkelland hangen standaard beeldschermen voor dit doel. Op andere locaties zal dit nagevraagd moeten worden.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, geef u dit dan aan tijdens het regelen van de uitvaart. Wij kunnen u dan alle benodigde informatie verschaffen.

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.