Mogelijkheden Aula Scholtenhagen

  • Middenin het groen, met volop ruimte voor rust en verwerking
  • Sfeervolle ruimtes
  • 24-uurs afscheidskamers met sleutel voor directe familie
  • Geschikt voor condoleances (evt. ook met koffie)
  • Volop parkeergelegenheid
  • Goedkoper dan andere aula’s in de directe omgeving

Bekijk foto’s van de aula

Ligging

Door de unieke ligging van Aula Scholtenhagen, middenin het groen maar toch ook dichtbij de dorpskern van Haaksbergen en dichtbij Het Hagen, kan deze van grote toegevoegde waarde zijn voor nabestaanden. Zij kunnen, in alle rust, afscheid nemen van een overleden dierbare, in een mooie groene omgeving met toch voldoende parkeergelegenheid. Ook de prachtige, naast de aula gelegen muziekkoepel kan worden ingezet voor openlucht uitvaarten en condoleances.

Faciliteiten

Aula Scholtenhagen biedt faciliteiten voor de laatste verzorging van de overledene en voor het opbaren, afscheid nemen en condoleren. De aula heeft twee sfeervol ingerichte 24-uurs afscheidskamers, waar nabestaanden in de dagen voorafgaande aan de uitvaart in alle rust en in eigen tijd afscheid kunnen nemen van hun dierbare. In totaal biedt de aula plek aan zes overledenen. Het naastgelegen zalencomplex Het Hagen biedt volop mogelijkheden voor plechtigheden en grotere condoleances en ook kan men hier terecht voor catering, variërend van een kop koffie of een borrel na een condoleance tot uitgebreide koffietafels en maaltijden.

Combinatie met zalencentrum Het Hagen

De combinatie van de aula met het naastgelegen zalencentrum Het Hagen biedt alle mogelijkheden voor een persoonlijke invulling van een uitvaart, passend bij de overleden dierbare en ook passend bij de wensen en bij het budget van de nabestaanden. Het feit dat de aula en het zalencentrum op loopafstand van elkaar liggen heeft belangrijke voordelen. Zo worden nabestaanden niet onnodig met extra kosten voor rouwvervoer geconfronteerd, omdat de kist met de overledene heel gemakkelijk lopend kan worden overgebracht van het ene naar het andere gebouw.

Combinaties condoleance en plechtigheid

Allerlei combinaties zijn mogelijk met betrekking tot condoleance en plechtigheid. Zo is het b.v. mogelijk om een condoleance te houden in de aula, met aansluitend een kop koffie in Het Hagen voor alle bezoekers. Een andere mogelijkheid is om ‘s avonds een plechtigheid met aansluitend condoleance te houden in Het Hagen, waarna de overledene weer over wordt gebracht naar de afscheidskamer in Aula Scholtenhagen. Allerlei combinaties zijn denkbaar en bespreekbaar en wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Vrije keuze in opbaren

We vinden het belangrijk om te vermelden dat nabestaanden bij ons altijd de vrije keuze hebben betreffende de locatie van opbaren. Als u kiest voor Weeink Uitvaartzorg bestaat de mogelijkheid om de overledene op te baren in onze eigen aula, maar daarnaast kunt u ook altijd kiezen voor een thuisopbaring of voor een opbaring in een uitvaartcentrum van uw keuze. Ook andere uitvaartondernemingen kunnen gebruik maken van Aula Scholtenhagen.

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.