TOLAD – Stap voor stap afscheid nemen

Tolad

Het lichaam van een overleden dierbare teruggeven aan de natuur spreekt steeds meer mensen aan. Het is een bijzondere manier om de cirkel van leven en dood rond te maken.
U kunt dit nu doen met behulp van de TOLAD: een wandelstok die u vult met de as. Op een zelf gekozen moment maakt u, alleen of met anderen, een wandeltocht met de TOLAD. Bij iedere stap zet u de stok op de grond en drukt deze licht in: zo laat u telkens een beetje as vrij.
Tijdens de afscheidswandeling komen mooie herinneringen aan de overledene naar boven en voegt u weer een nieuwe herinnering toe. U voelt de symboliek van het afscheid door het lichter worden van de TOLAD. Zo neemt u letterlijk stap voor stap afscheid.

ToladDe wandeling met de TOLAD is een mooi ritueel, waarbij de as van de overledene met respect, aandacht en betrokkenheid wordt verspreid. Een ritueel van deze tijd, met de Totem Of Life And Death, de TOLAD.

Er is een gratis TOLAD app, die het mogelijk maakt de wandeling vast te leggen. De route is vervolgens terug te vinden op een persoonlijke pagina, die met iedereen kan worden gedeeld.

Raadpleeg de website van TOLAD voor meer informatie en regelgeving rondom asverstrooing.

Nieuws

Afscheid nemen in de Boskapel aan de Buurserstraat

De Protestantse Begraafplaats aan de Buurserstraat in Haaksbergen heeft een nieuwe aanwinst: de Boskapel. Een overdekte ceremonieplek in een prachtige [...]

Lees meer
Nieuwsbrief december 2020

Wilt u ook op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van uitvaart en afscheid in de ruimste [...]

Lees meer
De Windtelefoon in het Buurserzand

Nog even mijn verhaal aan je kwijt kunnen… Nog even zeggen hoe erg ik je mis… Nog even tegen je [...]

Lees meer
Nieuwsbrief april 2020

Wilt u ook op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van uitvaart en afscheid in de ruimste [...]

Lees meer