Elfriedes collectewens

Stichting House4SriLanka

Er worden veel mensen verwacht voor de herdenkingsdienst van vanavond en samen met mijn collega ben ik dan ook al heel vroeg in de kerk aanwezig om alle voorbereidingen te treffen.

Ongeveer drie kwartier voor aanvang van de dienst komen een man en een vrouw naar me toe met de vraag: ‘bent u de koster?’ Ik beantwoord deze vraag met een lach en een ‘nee’ en stel me aan hen voor. Onder hun arm hebben ze een zelf in elkaar getimmerd mini-huisje bij zich met een mooie inkeping in het dak. ‘Dit is de collectebus’, verduidelijkt de man en hij vraagt me om advies waar hij deze het beste kan neerzetten in de kerk.

Zorgvuldig maakt het stel een mooie opstelling van het huisje met daarbij enkele zelfgemaakte folders. De overledene wilde in plaats van bloemen liever een gift voor dit goede doel: het bouwen van een huisje voor een arm gezin in Sri Lanka. Een eenvoudig en solide huisje kan voor zo’n € 6000,- gerealiseerd worden en deze mensen hopen vanavond dan ook op een mooie bijdrage hiervoor.

Als de kerkdienst bijna is afgelopen doet de voorgangster nog een aantal mededelingen. Ze geeft wel aan dat er achterin de kerk een collectebus staat, maar zegt helaas niets over het bijzondere doel van de collecte en over de grote wens van de overledene om voor dit doel geld in te zamelen.

Daarna verlaten de mensen een voor een hun zitplaats. Ze leggen hun boekje aan de zijkant van de bank en condoleren vervolgens de familie. Daarna maken ze de gang naar de kapel om afscheid van de overledene te nemen. Helaas ziet bijna niemand het mooie collectehuisje staan…
Sommige mensen pakken nog een folder in de veronderstelling dat het een gedachteniskaartje is, maar zodra ze zien dat dit niet het geval is leggen ze deze weer snel weer terug.

Wat een gemiste kans!

Daarom nu in de herkansing, want iedereen heeft recht op een fatsoenlijk dak boven zijn hoofd.

Wilt u Stichting House4srilanka ook financieel steunen?
Kijk voor meer informatie op: www.stichtinghouse4sriklanka.nl

Deze stichting is voor haar financiële middelen compleet afhankelijk van donaties, schenkingen en andere vormen van sponsoring. Om heel concreet te zijn: een eenvoudig en solide huis in Sri Lanka kost zo’n € 6.000,–. Enkele jaren terug was dit nog niet de helft, maar mede door de tsunami zijn de bouwkosten enorm gestegen.

Elke bijdrage is welkom op rekeningnummer NL24RABO0341498211
ten name van Stichting House4 Sri Lanka

 

Door: Joop Weeink

Nieuws

Afscheid nemen in de Boskapel aan de Buurserstraat

De Protestantse Begraafplaats aan de Buurserstraat in Haaksbergen heeft een nieuwe aanwinst: de Boskapel. Een overdekte ceremonieplek in een prachtige [...]

Lees meer
Nieuwsbrief december 2020

Wilt u ook op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van uitvaart en afscheid in de ruimste [...]

Lees meer
De Windtelefoon in het Buurserzand

Nog even mijn verhaal aan je kwijt kunnen… Nog even zeggen hoe erg ik je mis… Nog even tegen je [...]

Lees meer
Nieuwsbrief april 2020

Wilt u ook op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van uitvaart en afscheid in de ruimste [...]

Lees meer