Groene uitvaart

Voor steeds meer mensen is duurzaamheid een belangrijk thema. Wie natuurvriendelijk en milieubewust geleefd heeft, wil ook graag milieuvriendelijk afscheid nemen.

Een milieubewuste uitvaart biedt veel meer voordelen dan alleen ecologisch verantwoord bezig zijn. Zo is een natuurlijke manier van begraven of gecremeerd worden niet alleen beter voor het milieu, ook kan men vaak kosten besparen.

Denk hierbij aan:

De kist: Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een ECO-kist, die milieuvriendelijk wordt geproduceerd. In onze kistencollectie zijn ook een aantal ECO-kisten opgenomen

De rouwkaarten: in plaats van kaarten b.v. kiezen voor een online gedenkplaats. Voor een voorbeeld zie ook de website www.memori.nl, waar verhalen, herinneringen, foto’s en condoleances samenkomen

De catering: ecologische productkeuze voor wat er geserveerd wordt bij de begrafenis. Steeds meer restaurants en cateraars bieden hiervoor uitgebreide en smakelijke mogelijkheden.

Natuurbegraven: een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Bij natuurbegraven gaat respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu.

Versiering van de uitvaart: zonder (in plastic verpakte) bloemen

Het vervoer: bij rouwvervoer bestaat de mogelijkheid te kiezen voor CO2-arm vervoer (per koets, fiets, lopen of gebruik maken van de uitvaartbus)

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor een (deels) groene uitvaart op maat.

Laat uw nummer achter,

wij bellen u graag terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.